vineri, 16 septembrie 2011

Scara inaltimilor si a adancimilor

Se intampla lucruri rele. Se intampla renovarea de subzistenta practicata cu incapatanare de tatal aflat la criza varstei de mijloc. Tergiversam procesul de saptamani bune, multumita unei combinatii fatidice de ghinion, comercianti neseriosi si lipsa de entuziasm a executantilor - in principiu, eu. Rezultatul imediat este ca viata personala, deja slabita inaintea inceperii acestei torturi, a fost inlocuita de sesiuni de maturat nocturn, ciocanit de cuie in plinta si conversatie cu termeni exotici, de genul spaclu, vinclu si panza de bomfaier. Definitely NON-marketable skills. Ma scoate din sarite aceasta neglijare intentionata a conceptului de specializare a muncii si, ca orice fiinta de sex feminin cu putina demnitate, refuz sa ma pricep la anumite activitati sau, culmea, sa mimez ca acestea imi fac placere. Contrar sperantelor tatalui bricoleur, faptul ca stiu unde se afla fiecare cui stramb din casa asta nu ma face sa o indragesc mai mult. Dimpotriva. De indata ce va lua sfarsit operatiunea, ma voi stradui din rasputeri sa uit ca a avut loc vreodata.
Dar se intampla si lucruri bune, din cand in cand. Se intampla o urcare pe Jepii Mici, prin propriile mele puteri si stapanire de sine. Se intampla un om neasteptat de frumos, pe care nu l-as fi ghicit niciodata, pitit cum sta in fiecare zi, in spatele unui monitor, si pe care de-abia astept sa-l mai duc la munte. Se intampla Alexandru Tomescu si, multumita ingenuitatii mele native, bilete gratuite la doua concerte din festivalul Enescu, da, la concerte fancy. Se intampla un dans, bianual. Se intampla Miyazaki cel plin de prospetime. Se intampla sa constat ca-mi iubesc fetele, pe toate. Se intampla Tom Waits si vocea lui de drac care fumeaza de la 5 ani. Se intampla ca eu, una, am reusit sa nu ma apuc de fumat, iar copacii inca n-au inceput sa ingalbeneasca.

3 comentarii:

Anonim spunea...

OK..
dacă cu ceaiul rămâne pe ... cândva
măcar mai povesteşte-ne câte ceva

PS
Detot

Georgiana spunea...

Sunt pe campul de lupta, momentan nu am timp de jurnalism. Insa acest blog cuprinde aproape patru ani de reportaje, deci cu siguranta poti gasi ceva care sa te tina ocupat.

Dli spunea...

Sunt multe articole interesante pe acest blog si evindet nu cred ca cineva se plictiseste. Pentru ce articole noi daca sunt destule vechi si de calitate? Georgiana spor la treaba.