duminică, 11 octombrie 2009

Week One

Pe scurt, adica in numere, pentru ca mi-e lene.
15 minute - drumul de la mine pana in campus.
~30 vaci roscovane - pe pasunea de langa campus.
15 minute - drumul de la intrarea in campus pana la sala unde se tin cursurile recapitulative de mate si statistica. Da, banuiesc ca Vaticanul are o suprafata mai mica decat campusul universitatii din York, cu toate facultatile, cladirile administrative, caminele, serele, magazinele, cantinele, terenurile de sport si lacul.
80 - procentul de chinezi in populatia studenteasca a departamentului de economie.
3 x 3 - dimensiunile maxime ale unei matrice careia i se poate calcula determinantul, la nivel de undergraduate. Chiar si asa, vacuta Bessey (o studenta din Sheffield pe care am... adoptat-o) este in delir.
1 lira si 95 pence - pretul unui cappuccino la o cafenea din campus.
XXX - am cenzurat, pentru ca e indecent, costul unui abonament la sala de sport a universitatii.

45° - unghiul pe care-l face acoperisul in camera mea. Da, stau la mansarda!
5 studenti - in casa, si un singur frigider.
3 octombrie - data la care a expirat una dintre sticlele de lapte din sus-numitul frigider. Totusi, nimeni nu se indura s-o arunce.
27 ani - are Owen, decanul nostru si cel mai de treaba englez pe care l-am intalnit pana acum.
2 robinete - la fiecare chiuveta, unul pentru apa calda (fiarta), celalalt pentru apa rece (sloi). DE CE??? Spalatul vaselor este un chin.
1 cactus - pe care opinia publica vrea sa-l numesc Marcel, dar inclin din ce in ce mai mult spre Dorothy. Imi cer scuze daca trimiterea este prea evidenta...

2/7 - numarul zilelor ploioase, raportat la total. Neasteptat de bine!
XIV - cam din acest secol dateaza majoritatea ruinelor din York. Azi am facut turul vechii cetati pe zidurile de fortificatie. 'Twas fine and windy.
52 pence - pretul unui timbru pentru Romanica.
n(n+1)/2 - numarul de magazine, magazinase si magazinute specializate din centru. De vanzare: decoratiuni de Craciun, case de papusi, stilouri, fudge, haine pentru vampiri, haine vintage, instrumente muzicale, undite.
20 cm - diametrul unei pizza individuale, in centru. Cred ca era cat un castron de cereale...
1 mosnegel - care canta la flasneta sau un instrument asemanator, langa Minster (catedrala catolica). Pune atata patima, de-ai spune ca interpreteaza o bucata de Beethoven.
Incomensurabile - numarul si caracteristicile pub-urilor. Inteligenta proprietarilor nu este intotdeauna vizibila cu ochiul liber.

2 comentarii:

Diana spunea...

Cat de frumos e sa-ti petreci studentia pe meleaguri straine! asta imi aduce aminte ca si in Franta erau 2 robinete, exact la fel, unul cu apa clocotita, altul cu apa rece. In camin :)

Georgiana spunea...

Really? credeam ca nebunia asta e strict britanica :D