vineri, 17 iulie 2009

Licentia-m-as si n-am cui

M-am tot plans eu in ultimele luni de lipsa de chef fata de licenta si de contractiile cerebrale cu care nasteam fiecare pagina... dar macar lucrarea mea nu a trebuit sa aiba o asemenea introducere:

Transformarile rapide cantitative si calitative intervenite in structura social-economica a tarii noastre in plin proces de construire a societatii socialiste mutilateral dezvoltate si accentuarea procesului de urbanizare insotita de sporirea continua a veniturilor populatiei au condus si la cresterea consumului de produse alimentare. [...] Potrivit prevederilor Programului privind productia si desfacerea catre populatie a bunurilor de consum in perioada 1976-1980 aprobat la sedinta comuna a CC al PCR si CSDES (1 iulie 1976), productia industriei alimentare va creste intr-un ritm mediu anual de 9,2%, fiind orientata spre valorificarea superioara a resurselor interne de materii prime si sporirea substantiala a produselor cu valoare biologica ridicata. [...]
Astazi se acorda ambalajului produselor o importanta deosebita, atat ca mijloc de protectie a acestora, cit si de promovare a vanzarilor prin influenta psihosenzoriala complexa exercitata asupra cumparatorilor. [...] Deosebit de importante in acest sens sunt indicatiile date de tovarasul Nicolae Ceausescu la sedinta de lucru cu factorii raspunzatori din Ministerul Comertului Interior: Ambalarea ofera conditii igienice deosebite si posibilitati de aprovizionare rapida, putindu-se introduce pe scara larga sistemul autoservirii; pe aceasta cale se ridica productivitatea muncii in comert, micsorindu-se numarul personalului angajat intr-o unitate de desfacere. In acelasi timp, desfacerea produselor ambalate da putinta consumatorilor sa se aprovizioneze continuu cu cantitatile necesare consumului zilnic, produsele prezentindu-se astfel in transe mici, in cantitati reduse, ii permite in acelasi timp cumparatorului sa aleaga totul dupa gustul lui, produsele oferindu-se la vedere in sortimente cat mai variate.

Fragmentul de mai sus provine din lucrarea de licenta a mamei; lucrare gandita bine si muncita temeinic, de altfel. Ma simt ca istoricul care a cercetat indelung legendele unei epoci si care gaseste, dintr-o data, o dovada scrisa - in propria sa biblioteca.

Niciun comentariu: