vineri, 5 septembrie 2008

Nici o saptamana fara bilant

Trebuie sa fie zece zile de cand am ajuns la Amsterdam si lucrurile au inceput sa se aseze. M-am obisnuit cu vremea mohorata, cu oamenii, cu senzatia ca nu gasesc niciodata produsele de care am nevoie la supermarket, cu h-ul rascolit din gat. Ghicesc si cum o sa fie la facultate, la care materii o sa muncesc cel mai mult. Va fi greu, dar imi place; tot ma plangeam eu ca dormitez la ASE... s-a dat trezirea pentru urmatorii doi ani! Ma salveaza matematica, draga de ea, mai intai de o buna parte din econometrie, apoi de teoria jocurilor (in seara asta mi-am programat sa revad A Beautiful Mind). Totul este scriitura? Nu, totul este matematica. Aleluia.
Activitati conexe. M-am apucat de gatit (de fapt, ne-am apucat de gatit, uite-asa enter Diana) - si asta e cu siguranta cel mai bun semn ca m-am acomodat cu locul. Mancarica de legume de astazi, cu rosii in exces, a fost cel mai gustos lucru pe care l-am mancat in acest oras, dincolo de faptul ca am pregatit-o cu manuta mea. De fapt, cred ca s-a declansat un fel de cooking frenzy, pentru ca-mi vin tot felul de idei culinare, de genul ca as putea recicla sosul pentru o portie de paste... la Bucuresti asta nu s-ar fi intamplat niciodata! Mama, tata, v-ati luat de-o grija cu mine. Inca o activitate conexa: petrecerea studenteasca de aseara. Stau prost la capitolul networking si pace. Cineva-mi spunea, inainte sa plec, ca sunt rasfatata cand le cer oamenilor sa nu fumeze langa mine si ca voi vedea eu la Amsterdam, unde se va fuma iarba in jurul meu. S-a fumat, aseara, si nu i-am reprosat nimic celui in cauza. Poftim.
M-am plictisit de postarile astea - enumerative; dar scriu rar, deci retrospectiv. Promit sa nu ma mai asez la laptop pana sub impresia unui eveniment proaspat. Deocamdata, sunt romantica de una singura si scriu la lumina lumanarii. Waste.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hmmm..noi experiente! Iar cele culinare merita apreciate:D Cu siguranta nu vei scapa la intoarcerea in tara si imi vei pregati una dintre specialitatile tale!
Parca vad ca voi intalni o persoana putin schimbata. Deja lucruri mondene precum petrecerile incep sa se "infiltreze" cat mai des in viata ta. Why not? In fond, it's all about socialising..And entertaining.. Sa inteleg ca ai devenit indulgenta in privinta fumatului? Am oricum incredere ca nu vei fi corupta!
Sper sa iti faci prieteni noi, de fapt, deja ti-ai facut si sa fie o experienta unica si benefica acest semestru in Olanda, care as spune ca, pe langa America si Romania:P este tara tuturor posibilitatilor!
Cat despre intelect, aceasta universitate in mod sigur iti va deschide noi perspective.
E de apreciat curajul tau de a pleca departe pentru o bucata de vreme. Insa noi vom fi tot aici si te vom astepta cu bratele deschise. Continua sa scrii pe blog despre Olanda, acum este pentru o perioada, parte din viata ta..Danke pentru ca ne impartasesti cate putin din experientele tale.
Tschuss! :*
Ps. Vei trece prin interzisul Cartier Rosu? Daca da, nu uita sa scrii despre acest loc atat de...renumit...