vineri, 29 august 2008

Din vale de la Rovine...

Care va sa zica, cum s-ar zite... am ajuns la Amsterdam. Ba chiar am trecut cu brio de primele trei zile. Nici un atac de panica, putine momente de singuratate: la nivel psihologic, rezist mult mai bine decat ma asteptam. Secretul e sa nu ma gandesc mult la casa si la cei de acolo, pentru ca m-as intrista.
Intre timp, orasul e frumos si oamenii sunt amabili, asa ca ma concentrez asupra lor. M-am plimbat pe raul Amstel si am fotografiat lebede. Mai inoata pe-aici si un fel de piropopircarite negre, cu ciocul alb, care-si fac siesta pe casele de pe canale. De pe rau, am ajuns intr-o piata de flori si intr-una hippie. La moda sunt lalelele bicolore si hainele imprimate: monochrome is out! Ca sa ma conformez, mi-am cumparat doua esarfe indiene si ma mai gandesc asupra lalelelor. Cand o sa bata vantul, esarfele astea studentesti o sa se agate in ghidonul vreunui biciclist: se plimba cu miile pe-aici. Sunt pe locul doi, ca prioritate in trafic, dupa tramvaie. Pietonii sunt de-abia pe patru, dupa masini. Era sa ma ciocnesc de unul, astazi. Era sa ploua ieri, iar de dimineata a iesit soarele. Era sa raman pe-afara in prima zi, dar a aparut o cheie in plus. Era sa uit... ca nu sunt in vacanta aici si ca trebuie sa-mi reduc cheltuielile, ca sa nu-mi epuizez bugetul in prima luna.
Stiu: sunt un copil mare, care a ramas cu gura deschisa de uimire. Stiti ce m-a uimit cel mai mult? Cum am plecat azi-dimineata in cautarea unui oficiu postal si-am nimerit drept in cartierul cu felinare rosii. Asa, involuntar.
[pozele corespunzatoare, in post-ul viitor. probleme tehnice!]

Niciun comentariu: