vineri, 14 decembrie 2007

Viscoleste-ma!

Prima ninsoare trebuie musai sarbatorita printr-un mers la patinoar, mai ales cand ninge cu fulgi mari si desi, brasoveni, cum a nins aseara. Patinoarele sunt deschise pana tarziu in noapte si au programul intercalat, deci daca ai ratat inceputul unei serii la un patinoar, poti sa ajungi exact la timp la altul. Yours truly a fost de la 9 la 11, la patinoarul din Drumul Taberei. Gheata foarte buna: luciu virginal, de oglinda, la inceput; spre sfarsit se acoperise de un strat fin de zapada. A nins mai tot timpul, si vantul iti sufla zapada in ochi, iti ardea palmele si-ti impodobea parul cu promoroaca... te simteai ca si cum ai patina pe-un lac siberian. M-as duce in Rusia fie si numai pentru asta, sa patinez pe-un lac inghetat si singuratic, in plina ninsoare, si sa fie atat de intins incat sa nu-i vad capatul.
Cu toata aglomeratia de pe patinoar, in care ma miscam brownian ca o particula ratacita, cazatura era inevitabila! Recomand cazaturile nonsalante si lipsite de orgoliu, cu aterizare pe partea cea mai moale. Las' c-au cazut si patinatori mai buni ca mine... parca de trei ori? Ne-am ridicat repede si-am patinat de mana, cu o lejeritate pe care nu mi-o recunosteam, aproape gratioasa. Deci se poate! Data viitoare promit sa incerc din nou mersul cu spatele.
Bineinteles, fiecarei orei petrecute pe gheata ii corespunde o cana de vin fiert. Reteta proaspat descoperita: vin cu piper, zahar, scortisoara si felii de portocale. Nu mi-a venit sa cred ca lucrurile astea, aruncate aproape la nimereala in ibric ca-n ceaunul unei vrajitoare, pot avea un gust atat de bun impreuna! Arsura in gura, sarut pe buze si... o iarna cat mai frumoasa!

Un comentariu:

anonimus spunea...

foarte frumoasa descrierea...
ai talente de scriitoare.
imi aduce aminte de scrisorile de pe vremuri
pupici,
te salut
o prietena :P